Voyage scolaire à Apeldoorn...

... Les élèves de 5ème décrivent leurs aventures ....
---------------------------------------------------------

Met de 5eme klassen zijn wij met de bus naar Apeldoorn gegaan. We verbleven in een jeugdherberg Stayokay. In kamertjes van 4 of 6, sliepen wij met onze vrienden en hadden wij heel veel pret.
Dag 1 - Vertrek naar Apeldoorn, 8.00 uur.
We waren rond 10.00 uur bij het Muiderslot bij Muiden waar wij in groepjes van 5 werden verdeeld. We moesten door het kasteel reizen om vragen te beantwoorden die we moesten inleveren. Toen we allemaal weer bij elkaar waren, kregen we een rondleiding door het museum van het kasteel. Na de lunch, kregen wij een valkeniersdemonstratie van een expert. We gingen daarna door naar het Watermuseum in Arnhem waar wij heel veel workshops hebben mogen meemaken ( proefjes ).
Dag 2 - Park de Hoge Veluwe
De tweede dag kregen wij een rondleiding door het Kröller-Müller museum, dat in het park ligt,  waar wij ook de grote beeldentuin hebben gezien. We zagen ook een paar beroemde schilderijen van Van Gogh. Net voor de lunch deden wij een tekenwedstrijd waarvan  's avonds de uitslag bekend zou worden. Na de lunch pakten we de witte fietsen en gingen wij 3 uur op stap. Daarna kregen wij een uitgebreide uitleg van een bos wachter en gingen we een uur door het bos wandelen. Sommige groepjes zagen ook een paar zwijnen of herten. 's Avonds hadden we een feestje met heel veel muziek en we hadden waanzinnig veel lol.
Dag 3 - Op stap naar het Openlucht museum in Arnhem.
's Ochtends vroeg moesten wij onze koffers  inpakken want het was al de laatste dag. In het Openluchtmuseum  bakten we  brood op de oude manier en zagen wij hoe wij meel moesten maken. Na de lunch kregen wij 2 uur om een film te maken waarvan het thema was : "Een spannend avontuur in het Openlucht museum".  Alle groepen hadden heel veel lol met filmen en toen we allemaal weer bij elkaar waren gingen wij naar de bus. Na  2 uur in de bus gingen wij allemaal met veel plezier naar huis.
Emilie, Laetitia en Caroline
---------------------------------------------------------
De tweede dag was mijn favoriete dag omdat wij het Kröller-Müllermuseum bezochten, in dit museum hingen heel mooie schilderijen, het was heel interessant. Daarna namen wij de witte fietsen in het nationale park de Hoge Veluwe, wij hebben in het hele park gefietst. Ik was heel blij want de landschappen waren mooi. In de avond aten wij hamburgers, het was echt lekker. En daarna was er het feest, iedereen was blij en iedereen heeft gedanst. Deze dag was heel goed.       
Emile G.
----------------------------------------------------------
J'ai adoré la balade en vélo dans le Park de Hoge Veluwe car il y avait de magnifiques paysages, le temps était avec nous, il faisait chaud et beau.  Avec une guide très sympathique j'ai vu des biches (à peine qu'on était parti), un groupe de 7 sangliers et encore des biches. Et la cuisson du pain dans le Openluchtmuseum à Arnhem était amusante et délicieuse.
Alexis
-----------------------------------------------------------------------------------------
Nous avons adoré la balade en vélo, c'était sûrement le meilleur moment du voyage scolaire. On a vu des plaines de sable et des chênes dans les forets. On entendait les chants des oiseaux qui rendaient la balade encore plus intéressante. C'était vraiment l'été. Le magnifique temps rendait le voyage chaleureux et convivial. Il y a eu quelques chutes pendant la balade en vélo, mais il fallait s'y attendre.
Noah et Lucas
---------------------------------------------------------------
J'ai beaucoup aimé le Openluchtmuseum à Arnhem avec les activités qu'on a faites comme faire cuire le pain (à refaire pour les prochains élèves!) et le travail sur les films. C'était bien de nous laisser tout seul pour le film d'ailleurs. La boum était très bien aussi et la salle était superbe avec le stand des boissons et les décorations.
Chloé
---------------------------------------------------------------
Het eten was best goed. We hebben hamburgers gegeten. De fietstocht was goed en amusant. We zijn naar veel musea gegaan. De sfeer was echt goed. We hebben een hagedis gezien. De landschappen (in park de Hoge Veluwe) deden denken aan dat wij in een andere wereld waren.
Sébastien
---------------------------------------------------------------
Le voyage était agréable et intéressant. Beaucoup de musées que l'on a vus m'ont plu. Comme le Watermuseum à Arnhem, Park de Hoge Veluwe avec les sorties et le Openluchtmuseum à Arnhem. Le Muiderslot et le Kröller-Müllermuseum étaient aussi intéressants. Et dans l'auberge, dans mon cas,  je trouvais que ma chambre était bien car j'étais avec les amis que je voulais.
Simon
---------------------------------------------------------------
We zijn met de hele 5ème naar Apeldoorn gegaan. We zijn drie dagen op reis geweest. We hebben in een Stayokay, een jeugdherberg, overnacht.
Eerst zijn we naar het Muiderslot gegaan. Het is één van de mooiste kastelen van Nederland. Daar hebben wij ook mooie valken gezien. We zijn ook diezelfde dag naar het watermuseum in Arnhem geweest. We hebben daar een filmpje over water gezien en twee experimenten gedaan. De tweede dag zijn wij naar het Kröller-Müller museum en het park gegaan. Meneer Kröller-Müller was vroeger de rijkste man van Nederland. We hebben in het park van het museum twee uur gefietst en daarna een boswandeling gemaakt. Daar hebben we van een boswachter geleerd hoe we de leeftijd van een boom kunnen weten. Je moet op een hoogte van 1,5 meter de omtrek van de stam van een boom meten en dat dan delen door 2,5. 's Avonds hadden wij een feestje. Op de laatste dag zijn wij naar het Openluchtmuseum in Arnhem geweest. Toen zijn wij naar huis gegaan.
Wij hebben een super leuke reis naar Apeldoorn gehad met de hele 5ème!
Riza, Côme, Moussaab, Gael

---------------------------------------------------------

Et vous font partager leurs souvenirs en photos ....